Onko aika uusia ulkoverhous? Me teemme ulkoverhoukset ja lisäeristystyöt ammattitaidolla. Toimialueena Turku ja lähialueet.

Talon ulkoverhous voidaan toteuttaa useilla eri tekniikoilla ja materiaaleilla, joista kaikille on yhteistä se, että lopputuloksen tulee olla säänkestävä, mutta kuitenkin ulospäin hengittävä ja tuulettuva.

Yleisimmät ulkoverhoustyypit ovat:

  1. puuverhous (suosituin)
  2. peltiverhous
  3. tiiliverhous
  4. erilaiset ulkoverhouslevyt (myös värilliset)
  5. vinyylilauta
  6. rapattu pinta.

Jos talo on asemakaava-alueella ja halutaan muuttaa oleellisesti rakennuksen ulkonäköä, tulee julkisivun muutoksesta tehdä ennen remonttia toimenpidelupailmoitus.

Ulkoverhouksen rakenteen tulee olla toimiva. Ulkoverhouksen ja talon rungon välissä pitää olla tuulettuva tila ja rakenteiden tehty niin, että ne kestävät sääolosuhteita eikä vesi pääse valumaan mistään verhouksen väärälle puolelle.

1. Puuverhous

Puuverhous on ehkä suosituin julkisivuratkaisu Suomessa.

Puinen ulkoverhous on aika uusia viimeistään sitten, kun pelkkä huoltomaalaus ei enää riitä. Tällöin kannattaa harkita myös lisälämmöneristyksen ja tuulensuojan tarvetta, sillä pieni lisäkustannus uusimisvaiheessa voi säätää suuria summia alentuneina lämmityskustannuksina.

Lue lisää sivulta: Puupanelointi »

2. Peltiverhous

Peltiverhous on yleinen erilaisissa halleissa ja varastorakennuksissa.

Peltinen ulkoverhous on kestävä ja nopea asentaa ja siksi suosittu erityisesti varastorakennuksissa ja halleissa. On olemassa myös peltiverhoustuotteita, jotka näyttävät kaukaa katsoen esimerkiksi tiileltä.

Lue lisää sivulta: Julkisivupellitykset »

3. Tiiliverhous

Tiiliverhous on varsin näyttävä ja huoltovapaa julkisivuratkaisu.

Vanhan tiiliverhoksen uusimistarpeen saattaa aiheuttaa mm. puutteellinen tuuletus ja siitä aiheutuneet haitat. Etenkin 60-70 -luvuilla rakennetuista taloista puuttuu tyypillisesti tuuletusrako tiiliverhouksen takaa.

4. Erilaiset ulkoverhouslevyt

Ulkoverhouslevyjä saa myös värillisinä.

Ulkoverhouslevyjä on montaa lajia, joista yleisimmät lienevät erittäin pitkäikäistä ja palamatonta kuitusementtiä. Yhdistelemällä eri värisiä ulkoverhouslevyjä saadaan toteutettua varsin näyttäviäkin julkisivuratkaisuja.

5. Vinyylilauta

Vinyylilauta on erittäin huoltovapaa ulkoverhousmateriaali.

Ulkoisesti se näyttää aivan samalta kuin puuverhous, mutta kestää haalistumatta vaihtelevia sääolosuhteita vuodesta toiseen. Vinyyliverhousta ei tarvitse huoltomaalata, vaan painepesu silloin tällöin on riittävä huoltotoimenpide. Vinyylilauta ei myöskään lahoa eikä kerää samalla tavalla mikrobikasvustoa kuin puu.

6. Rapattu pinta

Rapattu pinta on tällä hetkellä varsin suosittu ulkoverhoustyyppi.

Rapattu pinta saadaan tehtyä niin puu-, tiili- kuin elementtitaloonkin. Puurunkoisen talon kohdalla käytetään välissä rappaus- / tuulensuojalevyä. Rappaus muodostaa rakennuksen julkisivuun yhtenäisen ja saumattoman pinnan, joka suojaa alusmateriaaleja sään aiheuttamalta ja mekaaniselta rasitukselta.

Ulkoverhous Turku

Oikein tehty ulkoverhous pitää viiman loitolla ja rakenteet kuivina. Me laitamme ulkoverhoukset uuteen uskoon lähes 30 vuoden ammattiosaamisella ja kokemuksella Turussa ja lähialueilla.

Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö tai ota yhteyttä otsikolla: Ulkoverhous Turku »

Toteutamme myös laadukkaat huoneistoremontitkylpyhuoneremontit sekä asbestikartoitukset Turun seudulla.