Puupanelointi on kaunis ja kestävä ratkaisu

Rakennushanke Mäkelä asentaa julkisivut omakotitaloihin ja muihin rakennustyyppeihin vuosien vankalla ammattiosaamisella Turun seudulla.

Suomalaisten pientalojen käytetyimmät julkisivumateriaalit ovat puu, tiili ja rappaus. Puu on monipuolinen ja kotimainen, perinteinen rakennusmateriaali, joka soveltuu mainiosti suomalaiseen pientalorakentamiseen.

Hirsitaloissa pinta jätetään verhoilematta, kun muuten puujulkisivu toteutetaan laudoituksella. Erilaisilla lautaleveyksillä, pysty-, vaaka- tai vino-, loma-, pontti- tai limilaudoitus antavat monipuolisia mahdollisuuksia elävän puujulkisivun toteuttamiseen. Jakavalla tai korostavalla listoituksella julkisivun ilmettä voidaan vielä muuntaa.

Asennuamme julkisivulaudoituksen, toteutamme tarvittaessa myös maalaustyön.

Kuusi paras materiaali

Julkisivulaudoituksen raaka-aineena käytetään yleensä kuusta sen hyvän säänkestävyyden ja pienioksaisuuden vuoksi. Paneelissa laudan ulkopintana on yleensä puun hienosahattu sydänpuoli, joka antaa hyvän tartuntapohjan pintakäsittelylle eli maalikerrokselle.

Kotimainen puu on ympäristöystävällinen materiaali, joka sitoo hiiltä. Puu toimii rakennuksissa hiilinieluna. Kevyenä materiaalina puu ei juurikaan varaa itseensä lämpöä eikä siten tasaa lämpötilanvaihtelua kuten kivimateriaalit.

julkisivulaudoitus