ULKOVERHOUS

Onko aika uusia ulkoverhous? Me teemme ulkoverhoukset ja lisäeristystyöt ammattitaidolla. Toimialueemme on Turku ja lähialueet.

Ulkoverhous Turku

Talon ulkoverhous voidaan toteuttaa useilla eri tekniikoilla ja materiaaleilla. Lopputuloksen tulee olla säänkestävä, mutta kuitenkin ulospäin hengittävä ja tuulettuva.

Yleisimmät ulkoverhoustyypit ovat:

• puuverhous (suosituin)
• peltiverhous
• tiiliverhous
• erilaiset ulkoverhouslevyt (myös värilliset)
• vinyylilauta
• rapattu pinta.

Julkisivun muutoksesta tulee tehdä ennen remonttia toimenpidelupailmoitus, jos talo on asemakaava-alueella ja sitä halutaan muuttaa oleellisesti rakennuksen ulkonäköä.

Ulkoverhouksen ja talon rungon välissä pitää olla tuulettuva tila ja rakenteiden tulee olla tehty niin, että ne kestävät sääolosuhteita eikä vesi pääse valumaan mistään verhouksen väärälle puolelle.

Oikein tehty ulkoverhous pitää viiman loitolla ja rakenteet kuivina.

Ota yhteyttä »

Puuverhous

Puuverhous on suosituimpia julkisivuratkaisuja Suomessa.

Puinen ulkoverhous on aika uusia viimeistään silloin, kun pelkkä huoltomaalaus ei enää riitä. Tällöin kannattaa harkita myös lisälämmöneristyksen ja tuulensuojan tarvetta, sillä pieni lisäkustannus uusimisvaiheessa voi säästää suuria summia alentuneina lämmityskustannuksina. Säästämällä energiaa säästät myös luontoa.

Peltiverhous

Peltiverhous on yleinen erilaisissa halleissa ja varastorakennuksissa.

Peltinen ulkoverhous on kestävä ja nopea asentaa ja siksi suosittu erityisesti varastorakennuksissa ja halleissa. On olemassa myös peltiverhoustuotteita, jotka näyttävät kaukaa katsoen esimerkiksi tiileltä.

Ota yhteyttä »

Tiiliverhous

Tiiliverhous on varsin näyttävä ja huoltovapaa julkisivuratkaisu.

Vanhan tiiliverhoksen uusimistarpeen saattaa aiheuttaa mm. puutteellinen tuuletus ja siitä aiheutuneet haitat. Etenkin 60-70 -luvuilla rakennetuista taloista puuttuu tyypillisesti tuuletusrako tiiliverhouksen takaa.

Erilaiset ulkoverhouslevyt

Ulkoverhouslevyjä saa myös värillisinä.

Ulkoverhouslevyjä on montaa lajia, joista yleisimmät lienevät erittäin pitkäikäistä ja palamatonta kuitusementtiä. Yhdistelemällä eri värisiä ulkoverhouslevyjä saadaan toteutettua varsin näyttäviäkin julkisivuratkaisuja.

Ota yhteyttä »

Vinyylilauta

Vinyylilauta on erittäin huoltovapaa ulkoverhousmateriaali.

Ulkoisesti se näyttää aivan samalta kuin puuverhous, mutta kestää haalistumatta vaihtelevia sääolosuhteita vuodesta toiseen. Vinyyliverhousta ei tarvitse huoltomaalata, vaan painepesu silloin tällöin on riittävä huoltotoimenpide. Vinyylilauta ei myöskään lahoa eikä kerää samalla tavalla mikrobikasvustoa kuin puu.

Rapattu pinta

Rapattu pinta on tällä hetkellä varsin suosittu ulkoverhoustyyppi.

Rapattu pinta saadaan tehtyä niin puu-, tiili- kuin elementtitaloonkin. Puurunkoisen talon kohdalla käytetään välissä rappaus- / tuulensuojalevyä. Rappaus muodostaa rakennuksen julkisivuun yhtenäisen ja saumattoman pinnan, joka suojaa alusmateriaaleja sään aiheuttamalta ja mekaaniselta rasitukselta.

Ota yhteyttä »

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Lorem ipsum dolor
050 00 00 000